У Запоріжжі жіноча консультація відновить роботу після ремонту

26.11.2019 18:03

Жінки Заводського району зможуть стати на облік, перевірити власне здоров’я і стежити за станом вагітності в оновленій жіночій консультації. Будівля, в якій працює заклад (вул. Вроцлавська, 11 а), зазнала капітального ремонту. Стан готовності до відновлення роботи та прийому пацієнтів перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Ця жіноча консультація входить до складу КНП «Міська лікарня № 4». Охоплення підрозділу сягає майже 30 тисяч жінок. Щорічно місцеві лікарі акушери-гінекологи здійснюють понад 70 тисяч медичних оглядів пацієнток, ще близько 500 з них стають на облік у зв’язку з вагітністю.

Розташована жіноча консультація в колишній двоповерховій будівлі дитячого садочка. Зведена була ще у 1963 році, тож давно потребувала капітального ремонту.

- Замінені вікна, двері, а також мережа енергопостачання та усі інженерні комунікації, виконано й оздоблювальні роботи приміщень, змонтована вентиляційна система та влаштована пожежна сигналізація, - розповіла директорка КНП «Міська лікарня № 4» Інна Бочарнікова.

Також були придбані меблі, побутова техніка (телевізори, холодильники, комп’ютери) та медичне обладнання (гінекологічні крісла, функціональні ліжка, фетальний монітор, операційні світильники, кушетки, столики тощо).

Таким чином, відкриття жіночої консультації після капітального ремонту дозволить надавати якісну спеціалізовану медичну допомогу жінкам у комфортних умовах. Стан готовності медзакладу перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми продовжуємо вводити в експлуатацію дуже важливі об’єкти охорони здоров’я міста Запоріжжя. Сьогодні після повного капітального ремонту запускаємо в роботу жіночу консультацію, де пропонуватимуться послуги для жінок Заводського району. Тут є повний спектр діагностичного обстеження, «хірургія одного дня», денний стаціонар, також представлені фахівці напряму акушерство й гінекологія. Тож можемо сміливо говорити, що Заводський район отримав повний спектр послуг для наших жінок, і ви бачите, який гарний ремонт виконаний – тепер тут комфортно й тепло. Наступний крок – термомодернізація. Заклад потрапив до переліку об’єктів, які ми з нашими європейськими фінансово-кредитними установами будемо в майбутньому реалізовувати, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також на базі жіночої консультації 4-ї міської лікарні функціонує денний стаціонар на 20 ліжко-місць з малою операційною залою. В консультації організовані спеціалізовані прийоми: з планування сім’ї, невиношування вагітності та ендокринної патології, а також кабінет патології шийки матки.

Працюють тут 8 лікарів та 12 медичних сестер, укомплектованість лікарями складає 70 %, середнім та молодшим медичним персоналом - 100%.