Міська влада оперативно реагує на звернення громадян

14.09.2017 13:45

На особистому прийомі до міського голови Запоріжжя Володимира Буряку звернулася мешканка будинку по пр. Соборному, 170 б Інна Туаєва з проханням допомогти у вирішенні питання з протікаючим дахом будинку та аварійними трубами у підвалі.

Володимир Буряк дав доручення генеральному директору КП «Наше місто» Олександру Ніколаєнко виїхати на місце і розібратися в ситуації, і в найкоротші терміни усунути проблему.

Сьогодні Олександр Ніколаєнко зустрівся з мешканцями будинку і перевірив хід виконання ремонтних робіт. Зараз там вже завершені роботи в підвалі, замінено пошкоджену ділянку труби довжиною близько 6,5 м і виконується ремонт покрівлі. Представники підрядної організації планують завершити роботи на даху протягом 10 днів.

Також Олександр Ніколаєнко зустрівся з мешканцями будинку по вул. Південноукраїнській, 19. Житель цього будинку, Олег Сахненко, розповів, що під час дощів дах протікав не тільки в його квартирі, але і в під'їзді.

- На черговий особистий прийом міського голови Володимира Буряка городяни прийшли з проханнями, які стосувалися в основному проблем житлово-комунального господарства. Було дано ряд доручень. Сьогодні ми відвідали 4 об'єкти, де більше 10 років не вирішувалися питання ЖКГ. За адресою пр. Соборний 170б роками не вирішувалося питання з покрівлею. Мешканці останніх поверхів скаржилися на постійні протікання даху. Протягом двох тижнів була організована робота, для того щоб виконати повноцінний ремонт покрівлі над чотирма квартирами. І також були виконані роботи по заміні інженерних мереж. Під час виїзної наради, яку міський голова Володимир Буряк проводив на місці реконструкції дороги на вулиці Південноукраїнській, до нього звернулися мешканці будинку №19 по вулиці Південноукраїнській з проханням усунути проблему протікаючої. Із залученням підрядної організації також був виконаний поточний ремонт покрівлі, прочищені системи водовідведення. Крім того, були проблеми з внутрішньодворовою каналізацією за адресою вул. Перемоги 133-135. Із залученням спеціалізованої техніки КП «Водоканал» найближчим часом ця проблема буде усунена, - розповів Олександр Ніколаєнко.

Також вирішено проблему і в будинку № 1 по пр. Металургів. У минулому році в кінці опалювального сезону сталася аварія на системах подачі опалення на одному з стояків. Проблема виникла через те, що мешканці однієї з квартир на третьому поверсі встановили індивідуальне опалення. В результаті частина мешканців залишилася без опалення через те, що не було доступу до ділянки системи подачі тепла. Був розроблений проект, який передбачає подачу тепла в обхід квартири з індивідуальним опаленням, зараз роботи на завершальному етапі. Як розповів начальник Лівобережної служби обслуговування житлового фонду Сергій Фурса, до початку опалювального сезону всі роботи будуть завершені.