У Запоріжжі створять службу інспекторів з паркування

27.11.2019 20:15

На базі департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради створять новий підрозділ - службу інспекторів з паркування. Таке рішення прийняли депутати міської ради під час сьогоднішньої сесії.

Минулого року Верховна Рада України розширила повноваження органів місцевого самоврядування в сфері безпеки дорожнього руху, дозволивши приймати на службу інспекторів з паркування. Подібні служби вже створені та успішно працюють у багатьох містах України. Фахівці департаменту правового забезпечення міської ради ознайомилися з діяльністю інспекторів в інших обласних центрах та розробили концепцію подібної служби для Запоріжжя. Її планують створити на базі саме цього департаменту, оскільки його спеціалісти супроводжують діяльність адміністративної комісії та мають досвід у співпраці з різними структурами щодо примусового стягнення штрафів за адміністративні правопорушення.

Новостворена служба перевірятиме, як водії дотримуються правил зупинки та стоянки. У випадках, коли будуть виявлені факти порушення цих вимог, інспектори матимуть повноваження накладати штраф у розмірі до 510 гривень. Якщо ж машини створюватимуть небезпеку для оточуючих - навіть примусово евакуювати такі авто на штрафмайданчики. Інспектори матимуть право виносити постанови за відсутності водія. У таких випадках штрафи накладатимуть на власників авто або керівників юридичної компанії, якій ця машина належить.

Штрафи інспекторів будуть надходити до місцевого бюджету. Депутати підтримали рішення про створення служби.