У Запоріжжі «балансують» бюджет

27.11.2019 14:36

Зменшення фінансування програм розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Виділення додаткових коштів для забезпечення роботи КП «Запоріжелектротранс». Затвердження муніципальних інспекторів з паркування, визначення органу, який виконуватиме функції управління якістю атмосферного повітря. Ці та інші питання будуть розглянуті під час 45-ї сесії Запорізької міської ради.

Сьогодні проходить 45-а сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено понад 40 питань, які стосувалися різних сфер міського господарства, життя міста. Одна з важливих складових – внесення змін до бюджетних програм. На початку засідання міський голова Володимир Буряк зупинився на головних питаннях сесії та строках затвердження бюджету міста на 2020 рік.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що бюджет міста на наступний рік планується винести на сесію міської ради 18 грудня.

- Вже зараз можна сказати, що за тими цифрами бюджету, тими показниками, які були затверджені Верховною Радою, бюджет міста буде менший кошторису 2019 року більше ніж на 1 мільярд гривень. Але будемо розподіляти те, що є, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що необхідно продовжити «балансування» бюджету поточного року. Зокрема за рахунок зменшення витрат на низку міських програм, перерозподілу коштів. Це дозволить спрямувати додаткові кошти на виплату заробітних плат бюджетникам, реалізацію захищених програм.

- Більше 83 мільйонів гривень переносимо витрати з оплати робіт по низці програм по аеропорту на наступний рік. За домовленістю з постачальником тролейбусів залишаємо придбання 7 європейських тролейбусів цього року, ще 2 надійдуть наступного року. Тим самим ми зможемо спрямувати кошти на виплату заробітних плат працівникам «Запоріжелектротрансу», - сказав Володимир Буряк.