В Комунарському районі обговорили проблему заборгованості зарплати на держпідприємствах

27.11.2019 18:05

В районній адміністрації Комунарського району відбулося засідання місцевої комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат. Засідання відбулось під головуванням заступника голови районної адміністрації Володимира Кузьменка.

Станом на 1 жовтня державні підприємства міста заборгували робітникам 9,9 млн.грн., незважаючи на те, що загальна сума заборгованості із заробітної плати по району зменшилась у порівнянні з попереднім місяцем на 0,5 млн.грн. У цілому порівняно з початком цього року борги зросли на 1,3 млн.грн., або на 14%.

За оперативними даними заборгованість має тенденцію постійно зростати. Заступник голови Комунарівської районної адміністрації Володимир Кузьменко наголосив, що основним питанням на сьогодні залишається заборгованість ЗДП «Радіоприлад».

Заступник голови комісії повідомив, що борги економічно активного підприємства Філія «Запорізький державний навчально курсовий комбінат» УДП «Укрінтеравтосервіс» за вересень поточного року зросли на 7,8 тис.грн., і станом на 1 жовтня складають 545,8 тис.грн.

Заборгованість на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, з початку року зросла на 1 млн.грн. і становить 9,3 млн.грн.

Слід зазначити, що загалом у районі 100% суми заборгованості з заробітної плати зосереджено на підприємствах державного сектору економіки.

За підсумками засідання районної комісії  надані окремі доручення, а саме: активізувати роботу з кожним підприємством-боржником Комунарського району, з виплати заробітної плати, із заробітної плати та до Пенсійного фонду.

Проблема заборгованості зарплати й надалі залишатиметься на контролі місцевої влади.