Запоріжжя приймає етап Клубного чемпіонату України з настільного тенісу

28.11.2019 17:49

Сьогодні, 28 листопада, у стінах спортивного клубу «Хорт» відбулось урочисте відкриття етапу Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед чоловічих команд «Суперліга».

Протягом чотирьох днів змагань, що проходитимуть з 28 листопада по 1 грудня, свої спортивні вміння перевірятимуть команди з Києва, Полтави, Сум, Чернігова, Харкова, Львова, Луцька та Запоріжжя. Загалом у чемпіонаті зареєстровані 12 команд-учасниць. Для нашого міста проведення змагань з настільного тенісу такого високого рівня стало дебютним, тож відкривали етап чемпіонату з усіма урочистостями.

- Запоріжжя – дуже спортивне місто і ми це регулярно доводимо. Останнім часом дуже динамічно розвивається настільний теніс, і сьогоднішні змагання тому підтвердження. Вперше в історії Запоріжжя один з етапів чоловічого чемпіонату України проходить тут. До нас приїхали представники елітного дивізіону цього виду спорту. Це великий поштовх до розвитку спорту нашого міста, в тому числі і дитячого. Адже до нас приїжджають їх кумири, справжні фахівці, на яких діти у подальшому своєму фізичному розвитку будуть рівнятися, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Наступні етапи чемпіонату ймовірніше за все проходитимуть у Києві та Чернігові. Під час етапу у Запоріжжі відбудеться одинадцять турів. Наше місто у змаганнях представляє команда «Запорізька скеля», яка після першого туру набрала 15 очок, посівши 8 місце у турнірній таблиці. Лідирує у списку учасників київська «Фортуна» із 22 очками, а останніми поки що йдуть харківчани - команда «ОМІС» нині має 13 очок.