У програмі «Черговий по місту» обговорювали актуальні для Запоріжжя теми

29.11.2019 14:40

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють нагальні для міста теми. 28 листопада до студії завітав перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок. Він відповів на усі питання, що турбують запоріжців. Їх можна було задати, зателефонувавши до студії чи написавши у Фейсбук.

На початку програми Сергій Мішок розповів про найважливіші події, що сталися у місті на цьому тижні. Зокрема підсумував проведення чергової сесії міської ради та зробив акцент на важливості наступної. Адже сесія, що відбудеться у грудні, буде останньою цього року і саме на ній депутати мають ухвалити бюджет міста на 2020 рік.

- На сьогодні ми дуже в багатьох речах маємо спиратися на державний бюджет, тож для нас стало великою несподіванкою те, що нас «обрізали» майже на мільярд гривень. У нас нині дуже вразливі освіта, медицина. Аби виплачувати гідні зарплати бюджетникам, реалізовувати захищені програми доводиться зменшувати витрати на низку міських програм. Нам треба будувати діалог з народними депутатами, що представляють наш регіон. Вони мають чути органи місцевого самоврядування, аби захищати наші інтереси у Верховній Раді, - зазначив перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.

Під час програми згадали також і про зустріч міського голови з представниками відомих авіакомпаній, що відбулась на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Під час візиту були пристутні представники авіакомпаній «Мотор Січ», Wizz Air, «Sky Up», «LOT – Польські авіалінії», «Pegasus Airlines» та інших. Кожен з них мав можливість задати питання, висловити свою думку щодо розвитку запорізького аеропорту, планів подальшого співробітництва.

- Ми продовжуємо розвиток аеропорту. Цього року закінчимо термінал. Оновили смугу, продовжуємо працювати над світлосигнальним та радіолокаційним обладнанням. Якщо цього року ми плануємо пропустити 450 тисяч пасажирів, то вже у 2020 році передбачаємо, що ця цифра трансформується у 600 тисяч, - розповів Сергій Мішок.

Нагадав гість програми і про заборону торгівлі біля цирку. 13 листопада з метою запобігання незаконній торгівлі ярмарок біля цирку був офіційно заборонений. Причина – невиконання його першочергових функцій, регулярне засмічення територій та збут неперевіреного в спеціалізованих лабораторіях товару.

- Ми також продовжуємо боротьбу з тимчасовими спорудами. Загалом незаконно встановлених по місту виявлено близько сотні. Від 3 до 6 споруд на тиждень ми демонтуємо. Також триває робота з заміни яскравих вивісок, що не відповідають коду міста. Нині працюємо по проспекту Соборному у районі проспекту Металургів. Відбувається все не так швидко, як би нам хотілось. Загалом через усі юридичні і процедурні моменти з одною вивіскою можна працювати від 3 до 4 місяців. Спочатку ми, звичайно, попереджаємо підприємців, щоб вони могли самостійно змінити зовнішній вигляд закладу. Якщо ж ні – замінюємо вивіски у примусовому порядку. Для цього створена спеціальна робоча група, - зазначив перший заступник міського голови.

Під час програми свої питання гостю могли задати і запоріжці, зателефонувавши просто до студії або написавши коментар у Фейсбук. Більшість звернень жителів міста стосувалися роботи керуючих компаній, проведення капітальних ремонтів, термінів виконання робіт на вулиці Калібровій та закупок електробусів.

Так, Сергій Мішок розповів, що вже незабаром буде оголошений тендер на закупівлю 10 електробусів, які будуть придбані за рахунок кіотських коштів та коштів міського бюджету. Крім того, місто нині перебуває на стадії підписання ще деяких кредитних угод із достатньо низькими відсотками. За рахунок цих кредитних коштів буде можливе придбання ще 46 одиниць транспорту.