У Запоріжжі презентували десятки інноваційних проєктів

29.11.2019 13:49

33 інноваційних проєкти презентували сьогодні в рамках фестивалю бізнес-ідей «Startup Fest-2019». Це вже другий подібний фестиваль, який проходить у Запоріжжі. Його організовано у виставковому центрі «Козак-Палац». Головна мета – допомогти перспективним ідеям реалізуватися. У відкритті заходу взяв участь міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі проходить фестиваль бізнес-ідей «Startup Fest-2019». Серед його учасників представники не лише Запоріжжя, а й регіонів України, інших країн. Зокрема експерти з Великобританії, Канади, Польщі, України. Організаторами заходу стали Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, за підтримки Торгово-промислової палати України.

У відкритті заходу взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, Посольства Канади в Україні. До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк.

- Оглянув локації, поспілкувався з учасниками. На відміну від звичайних виставок тут є жива розмова, живі ідеї, які мають втілюватися у життя. У нас люди активні, у них багато ідей, їм лише потрібна допомога у їх реалізації. Важливо, що тут відбувається не лише презентація ідей, а є можливість поспілкуватися з людьми, які вже чогось досягли, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, заяви на участь у фестивалі подали 77 участників. Експертне журі визначило 33 фіналіста. Серед них автори бізнес-ідей з Запоріжжя, Енергодара, Мелітополя, Вінниці, Миколаєва, Києва, Чернівців. Презентуються бізнес-ідеї у сферах енергетики, екології, медицини, інклюзивні програми.

Переможці визначатимуться за двома напрямками – інноваційні та соціальні стартапи. Загальний призовий фонд – 220 тисяч гривень. Також свої призи, нагороди підготували Запорізька торгово-промислова палата, «Польсько-український міст стартапів».

Заступник директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Бронвін Круден наголосила, що для неї велика честь брати участь у подібному заході, представляти Уряд та Посольство Канади. Наголосила, що канадська сторона реалізує в Україні багато програм, спрямованих на підтримку підприємців, зокрема у рамках проєкту ПРОМІС.

Нагородження переможців відбудеться сьогодні о 17.30 у виставковому центрі «Козак-Палац».