Запоріжці з обмеженими можливостями забезпечені матеріальною допомогою

02.12.2019 15:43

У Запоріжжі реалізується низка заходів, спрямованих на соціальну підтримку людей з обмеженими можливостями – в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення. Тільки у поточному році адресною допомогою охоплені більше 7 тис. осіб з інвалідністю на загальну суму майже 9 млн грн.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначатиметься 3 грудня, матеріальну допомогу отримали 196 осіб на загальну суму 98 тис. грн.

Також впродовж 2019 року одноразову адресну цільову допомогу отримали 1136 дітей з обмеженими можливостями та хворі на онкологію у розмірі 10 тисяч грн.

По 1000 грн отримали діти з обмеженими можливостями, у тому числі й ті, що виховуються батьками, які мають проблеми зі здоров’ям і у багатодітних сім’ях. А також особи, які страждають на  захворювання внаслідок аварії на ЧАЕС, цукровий діабет, ДЦП, аутизм і прикуті до ліжка.

Крім того, впродовж року 19 сімей, які виховують двох дітей з інвалідністю, були забезпечені 50% компенсацією на оплату житлово-комунальних послуг. Також матеріальну допомогу на проживання або лікування отримали 2115 осіб за особистими зверненнями.

Адресну цільову допомогу у розмірі 2184 грн надано особам з інвалідністю, які знаходяться на лікуванні програмним гемодіалізом, ще по 1000 грн – особам з інвалідністю I і II групи по зору, з пересадженими органами, які користуються інвалідними візками, а також студентам з обмеженими можливостями.

Також програмою передбачені заходи на підтримку інвалідів війни. У лютому 323 особи з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан і на території інших держав отримали разову матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн кожен.

Традиційно, на додаток до державних виплат, за рахунок коштів міського бюджету до Дня Перемоги разову грошову допомогу в розмірі 1000 грн отримали 379 інвалідів Другої Світової війни.

Також Міською комплексною програмою передбачено надання разової матеріальної допомоги інвалідам війни - учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Цього року таку допомогу в розмірі 1000 грн отримали 323 особи.

Більш як півсотні жінок надано реабілітаційну допомогу у зв’язку з інвалідністю після мастектомії (плавання та заняття гімнастикою у басейні). Цей напрямок реалізується спільно з Запорізькою міською громадською організацією інвалідів «Переможемо рак».