У Запоріжжі адмінкомісія зафіксувала значне зменшення адміністративних правопорушень

03.12.2019 13:43

Сьогодні, 3 грудня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради на чолі з головою комісії, юристом департаменту правового забезпечення міськради Віктором Низовцевим. Він зазначив, що цього разу розглядається близько 30 протоколів – це вдвічі менше, ніж зазвичай.

Адмінкомісія розглядала протоколи, складені впродовж останніх двох тижнів працівниками інспекції з благоустрою міськради та органів правопорядку. Значна частина протоколів була складена за завідомо неправдивий виклик поліції. Під впливом алкоголю (як правило) громадяни набирали «102», бо почувалися самотніми, чи їм привиділась граната, чи здалося, що когось вбили тощо. За такі виклики порушники покарані штрафами у розмірі 119 гривень. Якщо під час розгляду протоколу з’ясовувалося, що людина розгубилася, переплутала місце паркування і заявила про викрадення автомобіля, то адмінкомісія застосовувала до порушників усне попередження.

Кілька протоколів стосувалися стихійної торгівлі та спалювання листя. Стосовно останнього правопорушення варто ще раз нагадати: спалювання листя є незаконним і тягне за собою адміністративну відповідальність. Це є порушенням низки правил у сфері благоустрою населених пунктів, порушенням закону "Про охорону атмосферного повітря" і передбачає штрафи від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто за такі дії можна отримати штраф від 340 до 1 360 гривень, а якщо це роблять підприємці, то від 850 до 1 700 гривень.

Сьогодні адмінкомісія розглядала протокол про продаж тютюнових виробів неповнолітньому. Продавчиня прийшла у супроводі добре підготовленого адвоката. Для з’ясування об’єктивних обставин розгляд цієї справи було перенесено на наступне засідання 17 грудня.

Окрім штрафів і попереджень, на засіданні адміністративної комісії відбулись і приємні події. Голова комісії Віктор Низовцев вручив листи подяки виконкому Запорізької міськради двом інспекторам ювенальної превенції Олександрівського райвідділу поліції, капітанам поліції Олегу Ладатку та Роману Шардакову. На думку адмінкомісії, вони найефективніше борються з порушеннями законодавства у сфері продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.