У Вознесенівському районі Запоріжжя відремонтують фонтани та впорядкують парки

03.12.2019 15:50

У міськраді відбулась пресконференція з актуальних питань життєдіяльності міста. Голова районної адміністрації по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко розповів журналістам про поточний стан справ у районі та плани на майбутнє.

Традиційно на початку заходу Олександр Ніколаєнко відзвітував про роботи, які проводились в районі протягом поточного року. Голова районної адміністрації розповів, що особлива увага приділялась інфраструктурним об’єктам. Зокрема впорядковано територію на площі Поляка біля фонтанів по вулиці 12 Квітня. Там встановили лавки та урни, щоб запоріжці могли відпочивати біля фонтанів. Завершена реконструкція проспекту Маяковського, Алеї троянд. Виконані поточні ремонти внутрішньоквартальних доріг та тротуарів району.

- Одними із знакових об’єктів у Вознесенівському районі в поточному році стали чотири локації - бульвар Шевченка, між вулицями Перемоги та Возз’єднання України, по вулиці Патріотичній, вулиці Жаботинського. На цих об’єктах відновили тротуарне покриття, виконали благоустрій територій, відремонтували і повністю замінили лавки та урни. Наступного року плануємо відремонтувати фонтани на бульварі Шевченка та остаточно завершити благоустрій однієї з центральних алей міста, - розповів Олександр Ніколаєнко.

Також голова Вознесенівської райадміністрації повідомив журналістам про хід підготовки до новорічних свят. Так, в районі планують відкрити три ковзанки - на площі Фестивальній, біля супермаркету «Амстор» на каскаді фонтанів «Райдуга» та біля палацу культури «Орбіта». Крім того, незабаром розпочнеться встановлення головної ялинки міста, а бульвар Шевченка прикрасять нові ілюмінації та інсталяції.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно планів на наступний рік, Олександр Ніколаєнко повідомив, що планується продовжити реконструкцію Вознесенівського ландшафтного парку, розвивати Алюмінієву балку, оновити територію площі Маяковського. Також розглядається проєкт реконструкції площі Фестивальної та скверу УкрНДІспецсталь по вулиці Перемоги.