У Запоріжжі відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю та Міжнародний день волонтера

03.12.2019 16:20

Сьогодні, 3 грудня, День людей з інвалідністю. З цієї нагоди у театрі ім. В. Магара відбулися урочистості. Захід також приурочено до Міжнародного дня волонтера, який припаде на 5 грудня.

У глядацькому залі зібралися представники громадських організацій, благодійних фондів, установ соціальної сфери, активісти і волонтери.

Аби привітати винуватців свята, на захід завітали представники обласної влади та органів місцевого самоврядування.

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров вручив грамоти співробітникам територіальних відділень міського центру соціального обслуговування - за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у справу підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями та високий професіоналізм. 

- Мене особисто радує те, що у нашому суспільстві змінилося ставлення до проблем людей з інвалідністю – на більш толерантне і доброзичливе. Їм завжди готові прийти на допомогу, адже вони не з власної волі мають трохи більше запитів до життя. Тому сьогодні ми висловлюємо вдячність тим людям, які на волонтерських засадах роблять великі і важливі справи. Я завжди кажу, треба ставитися до інших так, як хочеш, щоб ставилися до тебе. Нашій країні і громаді зокрема треба зробити ще 10 кроків вперед у цьому напрямку. У місті Запоріжжі останніми роками запрацювали декілька нових відділень для дітей з особливими потребами, де вони проходять реабілітацію і лікування. Комплексний характер має також впровадження інклюзії у системі освіти. Я впевнений, що покращувати також слід архітектурну доступність для маломобільних груп населення, - розповів Анатолій Пустоваров.

Зазначимо, у Запоріжжі реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення. Тільки у поточному році адресною допомогою охоплені більше 7 тис. осіб з інвалідністю на загальну суму майже 9 млн грн.

Крім того, широкий спектр послуг пропонує Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування – це й так званий денний догляд та вдома, реабілітація і адаптація у соціумі, відпочинок та оздоровлення. Підтримкою закладу нині охоплені близько 1300 осіб з обмеженими можливостями.