У Запоріжжі вночі ліквідовували наслідки негоди

03.12.2019 16:28

Про це повідомили сьогодні, 3 грудня, на засіданні штабу з питань готовності до негоди під головуванням заступника міського голови Володимира Волобуєва. На зустрічі були присутні представники районних адміністрацій, керівництво комунальних підприємств, працівники інспекції з благоустрою, управління транспорту та зв’язку, департаменту ЖКГ та департаменту інфраструктури Запорізької міської ради. Також на засідання були запрошені представники галузі охорони здоров'я, освіти та ДСНСники.

У першу чергу присутні відзвітували про заходи з ліквідації негоди, яка прийшла до Запоріжжя сьогодні вночі.

- О першій годині ночі пішов дощ зі снігом, який потім перетворився в інтенсивний сніг. Погодна ситуація була різною у кожному з районів – якщо у Вознесенівському лише дощило, то Південне шосе було повністю засипане снігом. Вже о другій ночі ми почали відправляти бригади на усунення негативних наслідків такої погоди. Зокрема було задіяно 49 одиниць техніки і використано майже 400 тонн посипного матеріалу. Деякі території оброблялись двічі, зокрема це стосується мостів та дороги на греблі, - відзвітували представники КП «ЕЛУАШ».

О 4-й годині ранку взялись за прибирання та посипання прибудинкових територій, там де це було необхідно. Вчасно і без перепон вийшов на дороги транспорт «Запоріжелектротрансу».

- О 3-45 виїхали трамваї, о 4-й годині тролейбуси. Автобуси також вийшли в повному обсязі. Гребля слизькою не була завдяки зусиллям «ЕЛУАШу». Тож жодних збоїв не зафіксовано. На своїх територіях ми своїми силами весь сніг прибрали, - розповів директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач.

Власними зусиллями були прибрані усі заклади освіти та охорони здоров’я. Під час наради Володимир Волобуєв доручив департаменту ЖКГ і департаменту інфраструктури та благоустрою приділити цим об’єктам посилену увагу.

- Усі в’їзди-виїзди мають бути завжди розчищені, аби була змога людям пройти чи транспорту проїхати. Загалом до зими ми готові – це стосується і техніки, й інших спеціальних матеріалів. Тож зараз все залежить лише від нас. І якщо десь будуть зафіксовані якісь негативні наслідки - кожен з керівників, хто закріплений за територією – буде нести персональну відповідальність, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.