В Олександрівському районі демонтують незаконні рекламні вивіски

04.12.2019 11:49

Сьогодні, 4 грудня, працівники КРБП «Зеленбуд» працювали на перехресті Набережної магістралі та вулиці Запорізької. За допомогою спецтехніки комунальники ліквідовували незаконну рекламу, яку підприємці розміщували на деревах.

Вивіски зі вказанням послуги та контактними телефонами до дерев подекуди прикріплені залізними ланцюгами, а до деяких рослин рекламу просто прибивали великими цвяхам. За словами комунальників, у такий спосіб підприємливі рекламодавці не лише псують зовнішній вигляд вулиць, а й неабияк шкодять подальшому росту дерев.

- Боротьбу з незаконною рекламою ми розпочали за дорученням міського голови Володимира Буряка. Сьогодні працювали на вулицях Шкільній та Запорізькій, далі пересуватимемося по проспекту Соборному. Після зняття рекламних вивісок процес контролюватимемо й надалі, зокрема будемо спільно з поліцією розшукувати порушників, попереджати про незаконність їх дій, складати протоколи, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Нагадаємо, у Запоріжжі третій рік поспіль ведеться посилена боротьба з незаконною зовнішньою рекламою. Лише цього року на недобросовісних підприємців складено більше 100 актів проведення перевірок, відправлено майже 60 приписів на усунення порушень, демонтовано десятки об'єктів. Обов’язково перед примусовим усуненням рекламних щитів підприємці отримують лист-попередження з проханням самостійно провести демонтаж в зазначений термін. Якщо підприємець ігнорує це попередження, інспекція з благоустрою разом з комунальними службами демонтує конструкції самостійно і вивозить їх на зберігання. Підприємець може повернути ці елементи, якщо заплатить суму за демонтажні роботи і зберігання. Боротьба з незаконною рекламою триватиме і надалі.