Заводський район долучився до акції з протидії насильству

05.12.2019 17:50

Захід у форматі круглого столу приурочено до важливої всесвітньої ініціативи – кампанії «16 днів проти насильства». Принагідно в Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району зібралися представники територіального відділу освіти та соціальної роботи, служби у справах дітей, а також поліції, інтернатних закладів і благодійних фондів.

В Україні щорічно з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства». Головна мета - привернути увагу громадськості до проблем запобігання і протидії насильству в усіх його проявах – це зокрема домашнє насилля, а також торгівля людьми.

- Від застосування фізичної сили, чи психологічного тиску найчастіше страждають жінки та діти. Саме вони є найнезахищенішими і найвразливішими категоріями суспільства. Тож сьогодні на зустріч були зарошені фахівці, які не з чуток знаються на цій темі і мають досвід подолання кризових ситуацій. Повинні всі разом долучитися до обговорення зазначеної проблематики, обміну думками та міркуваннями, - розповів голова Заводської районної адміністрації Андрій Баєв.

Підсумком зустрічі стало прийняття резолюції – своєрідного комплексу заходів, який в межах району буде відпрацьований за всіма напрямками протидії насильству.