Із Запоріжжя вилетів перший літак до Тель-Авіва

05.12.2019 16:07

Сьогодні розпочав роботу рейс «Запоріжжя – Тель-Авів», який здійснює український лоукост SkyUp.

Першим літаком до Ізраїлю вирушили 93 пасажири. В цілому він розрахований на 189 місць.

Рейс «Запоріжжя – Тель-Авів» буде регулярним. Він курсуватиме 2 рази на тиждень – щочетверга та щонеділі. Виліт із Запоріжжя – о 14.50. Назад до нашого міста літак повертатиметься о 22.30. Вартість квитків – від 2900 грн.

- Сьогодні ми разом з українським лоукостом SkyUp в рамках міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» відкрили ще один напрямок. Тож ми продовжуємо виконувати завдання, поставлене міським головою Запоріжжя Володимиром Буряком, та робимо перельоти доступними для запоріжців. Уже досягнуті домовленості щодо відкриття наступного року рейсів до Ларнаки, Ріміні, Бургаса, Батумі. Йдуть також переговори про відкриття низки внутрішніх рейсів. Літак авіакомпанії SkyUp забазовано в нашому аеропорту, а це дає нам можливіть говорити про довготривале співробітництво, – зазначив виконуючий обов’язки директора КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» Олексій Дубревский.

Відкриття прямого рейсу з Запоріжжя до Тель-Авіва чекали багато людей. Сьогодні перший політ благословив головний рабин Запорізького регіону Нохум а-Коен Ерентрой.

– Дуже приємно, що відкриття рейсу відбулося напередодні Хануки. В Ізраїлі багато святих місць і тепер більше людей зможуть їх відвідати, адже вартість квитків досить доступна. Я дуже вдячний керівництву аеропорту та міському голові Володимиру Буряку. Крім того, цього року завершиться будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту. Це благо для людей та всього нашого міста, – підкреслив Нохум а-Коен Ерентрой.

Нагадаємо, щойно аеропорт Запоріжжя відновив роботу після капітального ремонту злітно-посадкової смуги, SkyUp відкрив бюджетний рейс із Запоріжжя до Києва, а також регулярний рейс до ОАЕ. Під час зустрічі з міським головою Запоріжжя Володимиром Буряком генеральний директор авіакомпанії SkyUp Євгеній Хайнацький зазначив, що лоукост включив наш аеропорт до літньої програми і планує відкрити рейси до Ріміні (Італія), Ларнаки (Кіпр), Іракліона (Греція), Батумі (Грузія), Бургаса (Болгарія). Також SkyUp забазував свій літак в нашому аеропорті, що говорить про серйозні наміри щодо співпраці авіакомпанії з Запоріжжям. Відсьогодні почався продаж квитків на ці рейси.

Варто зазначити, що будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту «Запоріжжя» буде закінчено до кінця цього року. Роботи знаходяться на особистому контролі Володимира Буряка. На початку наступного року розпочнеться процедура введення терміналу в експлуатацію.