У Запоріжжі обговорили, як боротися з наслідками змін клімату

06.12.2019 13:32

Сьогодні відбулося засідання робочої групи, яка почала розробляти План дій для подолання наслідків зміни клімату міста. Робоча група створена за ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

До складу робочої групи ввійшли представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, комунальних підприємств міста, органів виконавчої влади, науковці та громадськість.

План дій з адаптації до наслідків зміни клімату міста розробляється з метою:

  • оцінки вразливості міста до негативних наслідків зміни клімату;
  • розробки практичних дій, які допоможуть об’єднати зусилля громади, місцевої влади, бізнесу в боротьбі з наслідками кліматичних змін;
  • подолання проблем і попередження загроз, пов’язаних зі зміною клімату, посилення стійкості місцевої громади та забезпечення більш комфортних і безпечних умов життя в місті.

Адаптація до зміни клімату - це шлях до того, щоб зробити місто безпечнішим, здоровим, зеленим, тим самим більш комфортним для громадян і гостей – вважають учасники зустрічі.

- Ми очікуємо від вас рекомендацій, зауважень, пропозицій, тому що ми плануємо затвердили план дій з адаптації вже на сесії міської ради, що відбудеться в лютому. І після того маємо намір презентувати цей затверждений план на Еко Форумі, що відбудеться в травні наступного року. Та, звичайно, будемо його реалізовувати, - звернувся до робочої групи радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.