У Запоріжжі відкрили після реконструкції Шевченківський районний суд

06.12.2019 15:19

У Запоріжжі відкрили ще одну сучасну будівлю суду. Завершилася реконструкція Шевченківського районного суду. В урочистому відкритті взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Тепер приміщення Шевченківського районного суду відповідає всім вимогам щодо здійснення правосуддя. У результаті реконструкції створено комфортні умови для роботи та перебування відвідувачів. Поруч з залами судових засідань облаштовано зручні місця для очікування. Особлива увага була приділена створенню зручних умов для перебування людей з особливими потребами.

Відзначимо, в останні роки в Україні приділяють підвищену увагу реконструкції будівель судів. Зокрема за кілька років було відкрито 83 оновлених об’єкти. Мета – створити належні умови для надання послуг населенню, роботи судів. А оновлений Шевченківський районний суд тепер один з кращих в Україні.

- Приємно бути у такому чудовому приміщенні. Тут створено сучасні умови, щоб люди себе комфортно відчували, здійснювали правосуддя. Це не останній об’єкт, який ми цього року відкриваємо у різних регіонах України. Свого часу ми домовилися з міським головою Володимиром Буряком, що кожного року відкриватимемо у Запоріжжі один оновлений суд, - зазначив Зеновій Холоднюк.

Реконструкція була виконана за кошти державного бюджету. Її вартість склала понад 60 мільйонів гривень. У приміщеннях встановлено сучасне обладнання, меблі. Роботи тривали менше року.

- Хто міг зовсім недавно повірити, що за кілька років в Україні відкриють понад 80 сучасних судів. Цей суд на сьогодні найкращий з місцевих судів, у якому я був, - наголосив Богдан Моніч.

Представники судової влади відзначили, що реалізація таких проєктів стає можливою завдяки активній позиції місцевої влади, яка розуміє, що оновлений суд потрібний перш за все місцевим мешканцям, громаді.

- Тут дійсно є умови в яких можна ефективно працювати. Є умови для людей. Хотілося б побажати - працюйте на авторитет суддів. Сьогодні це дуже потрібно, адже це одна з гілок влади, а довіру до влади необхідно повертати, - сказав Володимир Буряк.