У Запоріжжі триває боротьба зі стихійною торгівлею біля цирку

09.12.2019 14:27

Минулих вихідних відбувся черговий рейд проти стихійної торгівлі в центрі міста. До інформаційно-роз’яснювальної роботи з її учасниками на площі біля цирку приєдналися правоохоронці, представники Вознесенівської райадміністрації, департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради, а також Державної екологічної інспекції в Запорізькій області та інспекції з благоустрою міста Запоріжжя. Остання стосовно незаконних торговців склала адмінпротоколи.

Цього разу учасники рейду перевірили торговців і пропонований ними асортимент рибної продукції, а також екзотичних фруктів – зокрема бананів і цитрусових. Не оминули увагою й порушників, які припаркували свої авто на зеленій зоні.

У підсумку інспекція з благоустрою склала 5 адмінпротоколів згідно зі статтею 152 КУпАП – порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів. Загрожує така діяльність стягненням штрафу від 340 до 1360 грн для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн - для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

У свою чергу, міська влада готова створювати всі необхідні умови для того, щоб виробники сільськогосподарської продукції перейшли на легалізовані ринки.

- Людям постійно пропонується альтернатива – перейти на будь-який комунальний ринок. Скрізь ціна єдина – це 7,10 грн за погонний метр торгової площі, середня вартість однієї торгової точки складає близько 15 грн. Також на комунальних ринках діє сертифікована лабораторія Держпродспоживслужби, яка бере зразки м’ясо-молочної і плодово-овочевої продукції на аналіз. Тож її вживання є абсолютно безпечним, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Нагадаємо, пожвавили перевірки через численні скарги від мешканців багатоповерхівок, розташованих неподалік, відвідувачів спортклубу, цирку та Театру юного глядача. Стосуються вони здебільшого неналежного санітарного стану території, перегородженого проїзду і неможливості підвезення людей транспортом до закладів культури.

Інформаційно-роз’яснювальна робота буде продовжена, адже з 13 листопада торгівля на площі біля цирку заборонена офіційно.