У програмі «Черговий по місту» обговорювали актуальні для Запоріжжя теми

09.12.2019 16:05

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють нагальні для міста теми. 6 грудня до студії завітав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров. Він відповів на питання, що турбують запоріжців. Їх можна було задати, зателефонувавши до студії чи написавши у Фейсбук.

На початку програми Анатолій Пустоваров розповів про те, чим жило місто минулого тижня. Зокрема найважливішим завданням наразі є формування бюджету на наступний рік. У грудні відбудеться остання сесія цього року, на якій депутати мають його ухвалити.

- На сьогодні для нас стало великою несподіванкою те, що зменшився бюджет розвитку. На наступний рік ми маємо на мільярд гривень менше. Але ми так само маємо фінансувати соціальну сферу, в нас дуже вразливі медицина, освіта. У таких умовах на розвиток міста залишається значно менше можливостей. Але міський голова ініціював дуже цікавий проєкт – «Формуємо бюджет разом». З його допомогою ми можемо побачити, що більш за все турбує містян, і на що в першу чергу треба виділити кошти, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

У ході діалогу заступник міського голови розповів, що буде у пріоритетах міської влади наступного року. За словами Анатолія Пустоварова, соціальний напрямок залишиться першочерговим. Також продовжать проводити благоустрій скверів, парків, зелених зон та оновлювати транспортну інфраструктуру.

Серед знакових подій, що відбулися минулого тижня, заступник міського голови зазначив відкриття оновленої жіночої консультації в Заводському районі, завершення ремонту в дитячій амбулаторії та встановлення сучасного цифрового рентгену в міській лікарні №7 у Південному мікрорайоні міста.

Також успішно пройшов фестиваль бізне-ідей Start Up Fest. У рамках події вдалось об’єднати представників влади, бізнесу та підприємців-початківців.

У ході програми запоріжці змогли поставити свої питання гостю ефіру, зателефонувавши до студії або написавши коментар у Фейсбук.