Запорізькі діти-сироти отримають грошову компенсацію на житло

09.12.2019 17:30

Сьогодні, 9 грудня, відбулось чергове засідання міської комісії з розгляду питань щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Учасники заходу більшістю голосів підтримали розподіл державних коштів на житло між дванадцятьма дітьми-сиротами з числа мешканців міста.

В Україні триває реалізація державної програми допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Грошові компенсації на придбання нерухомості особами зазначених пільгових категорій передбачені у держбюджеті.

Минулого місяця сімнадцятьом запорізьким дітям-сиротам та двом особам з інвалідністю були вручені підтверджуючі документи щодо отримання фінансової підтримки. Цього разу на забезпечення власними квадратними метрами ще тринадцятьох виділено додаткових 6 413,142 тис. грн. На засідання комісії завітали дванадцять з них. Одна особа, віднесена до вказаної категорії, поки не вийшла на зв’язок, втім має шанс скористатися таким правом до 28 грудня.

- На сьогодні вже є інформація, що дитина з інвалідністю, яка отримала 705 тис. грн, придбала трикімнатну квартиру – з ремонтом та меблями. Тобто це реально та сума, яка необхідна на забезпечення усіх житлових потреб нашим дітям. Наразі документи стосовно ще п’ятьох осіб перебувають на опрацюванні. Вони так само невдовзі матимуть власний дах над головою, – розповіла начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Таким чином кожен з дванадцяти дітей-сиріт отримає кошти у сумі 533,634 тис. грн для придбання житла. При цьому площа квартири має складати не менше 31 квадратного метра, а її вартість – не перевищувати суму, яка надійшла їм на рахунки.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров прокоментував результати роботи комісії.

- Механізм дій наразі відпрацьовується дуже мобільно та оперативно. Надаються соціальні та консультативні послуги для наших дітей-сиріт. Тому я попрохав би їх скористатися своїм правом набуття житла до кінця року, бо тоді з’явиться можливість придбати на зекономлені кошти ще додаткові квартири для осіб, які опинилися у схожій ситуації. Загалом завдяки реалізації цієї програми чверть нашого списку вже опрацьована, - розповів Анатолій Пустоваров.