В Олександрівському районі корчують пеньки

10.12.2019 15:18

В Олександрівському районі Запоріжжя планово видаляють старі пеньки. Заплановано прибирання більш ніж 100 залишків дерев. Сьогодні підрядники працюють на проспекті Соборному біля обласної бібліотеки.

За словами спеціалістів, пеньки залишаються після видалення аварійних дерев. В Олександрівському районі їх майже 300. На цей час з міського бюджету виділено 198 тис. грн. Цих грошей вистачить на корчування 123 пеньків. Роботи виконують підрядники  з застосуванням спецтехніки. Сьогодні працюють на проспекті Соборному. Почали корчування з території біля обласної бібліотеки.

Спеціалісти кажуть, що на один пеньок в середньому необхідна одна година. Станом на сьогодні підрядники вже виконали 70-80% запланованих робіт. Закінчити обіцяють через 2-3 дні.

- Процес корчування проходить в декілька етапів. Після видалення пня ще залишається коренева система, яка  перегниває протягом 1-2 років, і після цього можна вже в цю лунку саджати нове дерево, - розповів заступник голови Олександрівської районної адміністрації Олександр Наріженко.