У Запоріжжі відзначили талановитих вихованців ДЮСШ «Локомотив»

10.12.2019 17:50

Веслувальники-каноїсти, боксери та легкоатлети – загалом дев'ятеро кращих спортсменів, а за сумінсицтвом вихованців ДЮСШ «Локомотив», були відзначені у міськраді за їхні здобутки. Юних призерів всеукраїнських та міжнародних змагань привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Серед нагороджених – каноїст Артем Четвертак. Юнакові 17 років, він вже має звання майстра спорту. Цьогоріч здобув бронзу у категорії С-4 (каное-четвірка) 500 м на Чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді до 23 років. Змагання проходили у місті Рачіце (Чехія). Також на рахунку спортсмена срібло у заїзді того ж виду на Чемпіонаті світу, що відбувся у Пітешті (Румунія).

- Загалом своїм результатом задоволений. Готуватимуть на наступний рік також і до веслування на каное в одиночному запливі, бо переходжу у наступну вікову категорію і маю продемонструвати якомога кращий результат, - розповів Артем Четвертак.

Також серед вагомих цьогорічних здобутків – золото боксера Ігоря Шарова у ваговій категорії 70 кг на престижному Міжнародному турнірі з боксу серед юніорів (2003-2004 років народження) «КубокГейдара Алієва», що тривав цьогоріч з 27 квітня по 1 травня у Баку (Азербайджан).

А легкоатлети посіли ІІІ місце під час командного чемпіонату України серед дорослих і молоді в естафеті 4х100 метрів.

- Ми вже котрий рік поспіль покращуємо спортивні результати, у тому числі представляємо запорізький спорт на міжнародній арені. Вважаю, що своє завдання виконуємо в повному обсязі. Цьогорічні спортивні плани вже виконані. Є медалі міжнародного рівня і всеукраїнського, чотири майстри спорту. Загалом можу сказати, що ДЮСШ «Локомотив» зараз у лідерах, - зазначив директор школи Євген Морозов.

Цього разу під час підбиття підсумків і спортивних досягнень за рік дев’ятеро юних спортсменів на згадку отримали грамоти виконавчого комітету міськради, а також комплекти спортивних костюмів із впізнаваним принтом - запорізькою символікою.

- Ми сьогодні продовжуємо аналізувати здобутки спортивного року 2019. Відзначаємо наших тренерів та спортсменів. Адже треба, щоб для підростаючого покоління був приклад, як от сьогодні – хлопці й дівчата, які мають перемоги і є призерами чемпіонатів України, Європи та світу. Для когось спорт – це як урок фізкультури, або спосіб цікаво провести дозвілля. А хтось, можливо, мріє  про майбутню кар’єру тренера. Саме тому на бюджетній сесії ми розглянемо підвищення заробітної плати наставникам. Наприклад, тренер вищої категорії отримуватиме на 5-6 тисяч більше. Для чого міська рада це робить – задля популяризації спорту і здорового способу життя. Підвищуємо також рівень навчально-тренувальних зборів і відряджень, тому що без участі наших молодих спортсменів у різного роду чемпіонатах і турнірах неможливе й підвищення їх у класі. Тож сьогодні тренерам і колективу ДЮСШ «Локомотив» величезна подяка за підхід до виховання молодого покоління, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.