У Шевченківському районі вшанували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

11.12.2019 17:55

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Шевченківській районній адміністрації відбулась урочиста зустріч та святковий концерт для членів громадського об'єднання «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Гриньов нагадав про безсмертний подвиг ліквідаторів тієї страшної катастрофи, відзначивши їх мужність і героїзм. Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто прийняв на себе перші радіаційні удари, хто віддав свої життя, беручи участь у ліквідації найстрашнішої катастрофи 20 століття.

Голова міської громадської організації «Чорнобильці Запоріжжя» Павло Белан назвав трагедію на Чорнобильській АЕС війною, в якій людство перемогло ціною самовідданої сміливості, втраченого здоров'я і життя його ліквідаторів.

Заступник начальника відділу персоніфікації управління соціального захисту населення по Шевченківському району Людмила Куратченко виступила з консультативно-роз’яснювальною доповіддю для ветеранів та інвалідів Чорнобиля з питань соціального захисту та соціального обслуговування, державної соціальної допомоги, пільг, субсидій.

Завершуючи зустріч, Володимир Гриньов побажав усім ліквідаторам, а також їх сім'ям міцного здоров'я і бадьорості духу, вручив активістам громадської організації Почесні грамоти та подарунки.

Святковим подарунком для присутніх став концерт вихованців Запорізької дитячої школи мистецтв №4.