У Запоріжжі відбувся Форум активних громадян

12.12.2019 16:36

Захід пройшов сьогодні, 12 грудня. До участі долучилися представники Запорізької міської ради, політичних партій, громадські активісти та всі охочі.

Організатор Форуму активних громадян – Міжнародний республіканський інститут (МРІ). 

- Цей захід є заключним акордом нашої цьогорічної діяльності у місті Запоріжжі. На спільну зустріч ми запросили всіх учасників наших програм, а також представників міської ради. Загалом, захід покликаний посприяти більш продуктивній співпраці між місцевою владою та громадянами. Першочергово йдеться про налагодження ефективного діалогу та подальшої взаємодії у вирішенні важливих для міста питань, - розповів керівник програм Міжнародного республіканського інституту Олександр Примостко.

Також у ході зустрічі були презентовані результати муніципального опитування МРІ та проєкти випускників Академії громадянина, які, після доопрацювання з учасниками формуму, будуть представлені на розгляд органам місцевого самоврядування. Це й соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб, безоплатне сприяння мешканцям Запоріжжя у вирішенні проблемних питань – тобто забезпечення правовою допомогою. А ще - створення арт-простору (коворкінгу) для реалізації творчого потенціалу вразливих категорій населення. Зокрема осіб з інвалідністю та людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

- Такі заходи дійсно дуже потрібні. Їх бажано проводити щороку і не тільки за участю вже згаданого інституту. Головна умова – конструктивна взаємодія, ефективна комунікація між владою, депутатським корпусом і громадськістю. Маємо налагодити перемовини задля спільно реалізації задумів, які наразі тільки обмірковуємо, - зазначив секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич.