У Запоріжжі планують збільшити фінансування на лікування чорнобильців у міських лікарнях

12.12.2019 17:40

Міський голова Володимир Буряк зустрівся сьогодні з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Обговорили реалізацію міських соціальних програм, шляхи розвитку міста. Володимир Буряк підкреслив, що наступного року у Запоріжжі не зменшать фінансування жодної міської програми, спрямованої на соціальний захист населення.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Традиційно заходи, присвячені цій події, проходять по всій країні. Не є винятком Запоріжжя. Напередодні цієї події відбулась зустріч міського голови Володимира Буряка з чорнобильцями-ліквідаторами.

- Вже 33 роки минуло з часу Чорнобильської катастрофи. Тоді ви за покликом серця зробили те, що, мабуть, ніхто більше не зміг би зробити. Велика вам за це подяка та шанування, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що місто намагається по можливості допомагати учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, членам сімей ліквідаторів. Впроваджена та реалізується низка міських програм.

Чорнобильці підкреслили, як для них важливо, що міська влада не забуває про них. Збудовано пам’ятник «Героям Чорнобиля», на який чекали десятки років. Багато уваги приділяється вирішенню питань соціального захисту, медичного обслуговування ліквідаторів та членів їх сімей.

Відзначимо, у 2020 році чорнобильці-ліквідатори зможуть у лікарнях міста отримувати харчування та медикаменти за підвищеними нормами, на рівні з ветеранами війни - 55 гривень харчування, 65 – медикаменти на добу на одну особу. Міський голова Володимир Буряк доручив включити це до проєкту бюджету на наступний рік.

- Хочу подякувати за ті соціальні програми, які реалізуються в Запоріжжі. Особливо важливо, що місто і наступного року зберегло пільговий проїзд. Сподіваємося на продовження плідної співпраці, - наголосив голова Запорізького відділення ВГО «Спілка інвалідів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» Павло Бєлан.

Представників активу чорнобильців-ліквідаторів нагородили Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.