У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

13.12.2019 12:55

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. Цього разу, 12 грудня, до студії завітав заступник міського голови Володимир Волобуєв та відповідав на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном і у соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією гість програми розповів про найважливіші події тижня. Серед них – презентація бюджету Запоріжжя на 2020 рік.

- При його формування була врахована думка запоріжців. Всі бачили намети у районах міста, які були встановлені задля збору інформації в рамках проєкту «Формуємо бюджет разом!». Ми отримали зворотній зв’язок - результати опитування дозволили визначити пріоритети реалізації. Це благоустрій, освітлення та розвиток транспортної інфраструктури міста, - розповів Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови зазначив, що попереду важлива - бюджетна сесія, яка відбудеться 18 грудня. Обсяги бюджету на прийдешній 2020-й рік поступаються цьогорічним. Втім за дорученням міського голови Володимира Буряка це не позначиться на фінансуванні жодної соціальної програми. Наступного року Запоріжжя знову буде змушене спрямовувати власні кошти на ті сфери, які недофінансує держава – зокрема виплату заробітної плати вчителям.

Володимир Волобуєв також розповів, що минулого тижня на рейки стали ще два запорізьких трамваї - № 9 і №10. Зібрані вони силами КП «Запоріжелектротранс» у межах реалізації програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Нині парк оновлений вже майже на 70% і процес просувається вперед. 

Також проведений аналіз діяльності КП «Міжнародний аеропорт "Запоріжжя».

- Повітряні ворота міста перевищили позначку пасажиропотоку 400 тисяч осіб. Також добігає кінця будівництво нового терміналу з дотриманням встановлених графіків і планів. Це має посприяти зростанню кількості рейсів авіаперевізників із Запоріжжя та відповідно пасажирів, охочих скористатися пропонованими послугами - зазначив Володимир Волобуєв.

Не оминули увагою й святкову тематику. У з’язку з наближенням новорічно-різдвяних свят вже з наступного тижня у місті запрацюють ялинкові базари.

- Хотів би закликати запоріжців звертати увагу, аби придбані ними хвойні дерева були чіповані. Саме у чіпі міститься вся інформація - де росла ця ялина або сосна, чи легально вона була зрублена. Ці дерева більше за інші притягують шкідливі речовини й викиди, тож вирощуватися мають на спеціальних ділянках лісгоспів, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови розповів, що на площі Маяковського вже встановлена головна ялинка міста. Її відкриття відбудеться у День Святого Миколая 19 грудня. Також на бульварі Шевченка цьогоріч містян здивують новими інсталяціями і фотозонами.

У другій частині програми гість студії відповів на запитання запоріжців.