Маленьких запоріжців навчали правилам поводження з тваринами

13.12.2019 13:12

Сьогодні, 13 грудня, у запорізькому ліцеї № 99 відбувся урок доброти по відношенню до тварин. У гості до школярів завітали працівники КП «Побутовик» та інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

Заняття з правильного поводження з тваринами спеціалісти проводять вже у сьомій школі поспіль. Учнів 6, 7 та 8 класів інформують про гуманне поводження з тваринами та захист їх від жорстокості людей. Такі уроки проводяться у межах реалізації міської програми поводження з безпритульними тваринами, яку прийняли ще у 2017 році.

- Інспекція з благоустрою - орган управління КП «Побутовик», одне з завдань якого реалізація положень програми щодо поводження з тваринами у Запоріжжі, яка затверджена міською радою. Крім того, що комунальне підприємство здійснює комплекс заходів щодо стерилізації безпритульних тварин, їх вакцинації та чіпування, його спеціалісти ведуть просвітницьку та роз’яснювальну роботу щодо поводження з тваринами, відповідальності за них. Один з її напрямків - тематичні заняття у школах міста, - розповів начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко.

Цього року плани програми щодо безкоштовної стерилізації та вакцинації тварин від сказу були виконані на 100 %. З січня 2018 р. по листопад поточного року КП «Побутовик» разом з ветеринарною установою ТОВ «ВЕТСВІТ» здійснювали профілактичні, діагностичні, оздоровчі та лікувальні заходи для безпритульних тварин, а також провели стерилізацію, вакцинацію від сказу, чіпування та післяопераційну перетримку тварин - 433 собаки та 639 кішок - із занесенням в базу «Animal-id».

- Кінцева мета програми – створення у місті притулку для тварин. Програма повністю фінансується за рахунок міського бюджету. З часу її прийняття на нашому підприємстві був створений окремий відділ, який займається її реалізацією. Ми приймаємо заявки від жителів міста щодо стерилізації безхатніх тварин як по телефону, так і на сайті чи у соцмережах, - розповів директор КП «Побутовик» Сергій Натахін.

Нині заявки за міською програмою безкоштовної стерилізації безпритульних тварин приймаються за номером 067 807 03 73 у робочий час с 8.00 до 17.00, з понеділка по п'ятницю. Також звернення можна залишити на сайті або на сторінці КП «Побутовик» у Фейсбуці.