Нові автомобілі – підвищення доступності соціальних послуг для запоріжців

13.12.2019 12:37

Соціальні послуги для запоріжців стануть ще більш доступними та оперативними. Це стало можливим завдяки придбанню для міських соціальних служб 9 автомобілів за рахунок бюджету міста. Сьогодні відбулося вручення нових автомобілів представникам управлінь соціального захисту, територіального центру соціального обслуговування.

У Запоріжжі продовжують підвищувати якість надання соціальних послуг населенню. Введення електронної черги в управліннях соціального захисту, можливість роботи мобільного соціального офісу за місцем проживання, інформування громадян з використанням сучасних технологій та багато іншого. Черговим кроком стало придбання автомобілів для соціальних служб міста.

Всього за рахунок коштів бюджету міста було придбано 9 автомобілів. По одному для міського та 7 районних управлінь соціального захисту, і для територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ключі від нових автомобілів представникам відповідних підрозділів. Міський голова підкреслив, що це автомобілі не для керівників, а для соціальних працівників.

- Це не розкіш. Соціальні служби стають більш мобільними. Ці автомобілі потрібні для ефективнішої роботи, надання соціальних послуг запоріжцям. Завжди казав, що для того, щоб чогось вимагати від працівника, йому необхідно забезпечити належні умови на робочому місті. Стосується це і соцслужб, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, соціальні служби Запоріжжя надають цілий комплекс послуг населенню. Для багатьох з них потрібна наявність транспорту. Зокрема це доставка «Пакунків малюка» за місцем проживання, робота мобільних соціальних офісів, доставка засобів реабілітації особам з інвалідністю.

Це стосується і обслуговування за місцем проживання підопічних територіального центру соціального обслуговування, які обмежені у пересуванні. Доставка їм продуктів, ліків, білизни після прання.

Соціальні працівники відзначили, що придбані автомобілі значно допоможуть у роботі і це оцінять самі запоріжці, які отримують відповідні соціальні послуги.