Запорізькі школи естетичного виховання отримали нові музичні інструменти

13.12.2019 16:33

13 грудня у приміщенні дитячої школи мистецтв №3 відбулася зустріч заступника міського голови Анатолія Пустоварова з директорами шкіл естетичного виховання. Під час заходу презентовано нові музичні інструменти та вручено сертифікати на їх отримання.

У Запоріжжі функціонують 13 шкіл естетичного виховання: 8 музичних, 4 школи мистецтв та дитяча художня школа. У закладах займаються творчістю понад 6 тисяч дітей.

Міською владою ведеться системна робота з оновлення музичного та художнього інструментарію, капітальних ремонтів приміщень. Так, цього року в школі мистецтв №3 та музичній школі № 1 замінено вікна, проведено капітальний ремонт санітарних вузлів та шкільних фойє. Ще у чотирьох закладах - музичних школах № 2, 4 та школах мистецтв № 2, 3 - встановлені сучасні світлодіодні світильники. У дитячій школі мистецтв № 2 відремонтовано парадний та сходові майданчики перед 4-м поверхом.

На ці роботи з міського бюджету виділено близько 2 мільйонів гривень. 315 тисяч гривень спрямовані на оновлення меблів – шаф, столів, стільців тощо.

Триває й оновлення музичних інструментів у закладах. Цього року з міського бюджету на це виділено понад 1,5 мільйони гривень. За ці кошти придбано 5 ксилофонів, акустичне фортепіано, духові інструменти (саксофон, флейту, гобой), 2 віолончелі, контрабас, 3 домри, 6 класичних гітар, різноманітні перкусійні інструменти та навіть електронну ударну установку. Сертифікати на отримання музичних інструментів вручив директорам шкіл заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Деякі школи не бачили ремонту по 20-30 років, тобто з дня заснування. Музичні інструменти – це теж доволі вартісне обладнання, на яке не в кожної школи чи батьків вистачить грошей. Тому на наступний рік за дорученням міського голови вже передбачені кошти на продовження цієї роботи: оновлення інструментів, поточні ремонти тощо. Я впевнений, що наступні 2-3 роки ми прийдемо до того, що школи естетичного виховання і виглядатимуть естетично. Тобто для дітей та викладачів будуть створені в приміщеннях комфортні умови, і вони матимуть усе необхідне для того, щоб розвивати наші запорізькі таланти, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.