У Запоріжжі презентують результати паспортизації об’єктів Старого міста

16.12.2019 13:30

Цього четверга, 19 грудня, о 12:00 у Туристичному інформаційному центрі (пр. Соборний, 151) відбудеться презентація результатів вивчення та паспортизації об’єктів Старого міста.

Дослідження проведено департаментом культури і туризму міської ради спільно з Запорізьким обласним центром охорони культурної спадщини в рамках Програми охорони пам'яток історії та культури в м. Запоріжжя на 2018-2022 роки.

До об’єктів культурної спадщини, стосовно яких вживалися заходи з паспортизації, зокрема увійшли будинок купця Захар’їна, колишні міські синагоги, садиба Рош, прибутковий будинок Біленького та інші визначні пам’ятки Старого Олександрівська. Паспортизація надає можливість занести ці об’єкти до Державного реєстру нерухомої культурної спадщини, що гарантує їх збереження як частини національного історико-культурного надбання.

У ході презентації будуть висвітлені наявні проблеми збереження культурної спадщини Старого міста та прийматимуться пропозиції щодо подальшої роботи в цьому напрямку, в тому числі щодо об’єктів, які потребують першочергової паспортизації.

За довідками та з пропозиціями звертатися на електронну адресу ppkravchuk@gmail.com.