На сесії міськради розглянуть покращення медичного забезпечення чорнобильців

16.12.2019 15:17

14 грудня Україна відзначала День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З нагоди пам’ятної дати заступник міського голови Анатолій Пустоваров зустрівся з представниками активу громадських організацій чорнобильців. На зустрічі були присутні активісти з кожного району міста.

На зустріч прийшли ліквідатори, які першими взялися закривати саркофаг у 1986 році. Чорнобильці обговорили з представником місцевої влади найбільш хвилюючі теми, які стосуються соціального захисту, медичного обслуговування ліквідаторів та членів їх родин. Ліквідатори розповіли, що держава не виконує свої обов’язки перед ними: є проблеми з пільговими рецептами, не видаються більше путівки на оздоровлення.

На питання чорнобильців відповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Ми протягом року звертались до центральних органів влади, щоб там урегулювали це питання на законодавчому рівні. Однак відповіді не отримали, ніяких змін також не відбулось. Тож ми за дорученням міського голови на сесію, яка відбудеться 18 грудня, виносимо програму бюджету на наступний рік, де за рахунок місцевого бюджету вдесятеро піднімемо для чорнобильців медикаментозне забезпечення та харчування у міських лікарнях. Тобто це буде 65 грн та 55 грн на день. Це питання довгий час було найбільш обговорюваним, однак ми чекали дій від центральної влади. Але більше вже очікувати немає сенсу, ми повинні підтримувати наших героїв, - сказав Анатолій Пустоваров.

Наприкінці зустрічі чорнобильці отримали ноутбук від місцевої влади.