Бюджет Запоріжжя на 2020 рік – соціальний захист, благоустрій міста, розвиток аеропорту та громадського транспорту

16.12.2019 14:47

Більша частина бюджету Запоріжжя у 2020 році буде спрямована на фінансування захищених статей, зокрема освіти, медицини і т.д. Значна увага буде приділена програмам соціального захисту. Фінансування жодної такої міської програми зменшене не буде. На цьому наголосив на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради міський голова Володимир Буряк.

На сесії міської ради, яка відбудеться 18 грудня, планується затвердити бюджет Запоріжжя на 2020 рік. Буде розглянуто низку міських бюджетних програм на 2020 рік. Місто продовжить фінансувати захищені статті, програми соціального захисту. Але не забудуть про ті завдання, які запоріжці вважають першочерговими. Зокрема благоустрій.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у рамках соціологічного проєкту «Формуємо бюджет разом!» запоріжці висловили свою позицію щодо пріоритетів розвитку Запоріжжя. Серед них благоустрій міста, розвиток громадського транспорту та інше.

- Саме тому у бюджеті Запоріжжя на 2020 рік буде приділено більше уваги питанням благоустрою міста. Це внутрішньоквартальні дороги та території, дороги, парки, сквери, - наголосив Володимир Буряк.

Серед приорітетів міста на 2020 рік і розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Зокрема оплата виконаних робіт з ремонту злітно-посадкової смуги, завершення встановлення світлосигнального та радіотехнічного обладнання, продовження встановлення огородження навколо аеропорту та інше.

- У результаті це дозволить наприкінці 2019 року завершити будівництво нового пасажирського терміналу. Потім десь 2-2,5 місяці буде потрібно на введення його в експлуатацію. Зробимо нарешті огородження навколо аеропорту, адже це стратегічний об’єкт. Завершимо встановлення сучасного світлосигнального та радіотехнічного обладнання, що підвищить безпеку польотів, - зазначив Володимир Буряк.

Продовжиться у 2020 році і оновлення громадського транспорту. Зокрема у бюджеті будуть передбачені кошти на виготовлення 4 запорізьких трамваїв. Розраховує Запоріжжя наступного року придбати й електробуси - як у рамках угоди з Європейським інвестиційним банком, так і за кошти так званих «зелених» інвестицій на умовах спів фінансування міста.