Запорізькі діти гімназії №31 сортують сміття

17.12.2019 16:01

У Запорізькій гімназії №31 продовжується пілотний міський проєкт із сортування сміття. Наприкінці весни в ході Еко Форуму навчальний заклад підписав меморандум з комунальним підприємством «Комунсантрансекологія» і підприємством «Вельтум-Запоріжжя» про спільні дії. З першого вересня на території школи з'явилися зручні контейнери для роздільного збору сміття, і школярі почали сортування.

Деякий час назад гімназія №31 перемогла в екологічному конкурсі, що організований фондом Klitschko Foundation. Основна мета конкурсу - зменшення і сортування сміття, екологічна чистота планети.

Після цього керівництво школи отримало необхідні знання, щоб почати сортування вторсировини. На Еко Форумі, який відбувся в Запоріжжі наприкінці травня, гімназія №31 підписала меморандум, і таким чином стала першою, хто підтримав ідею роздільного збору сміття в місті.

З початком навчального року на території гімназії з'явилися нові сучасні контейнери. За словами керівництва навчального закладу, школярі швидко долучилися до сортування.

- Діти з ентузіазмом підтримали нашу ініціативу, учні знали, що ми підписали меморандум під час Еко Форуму. Вже стало нормою, що ми окремо збираємо пластик, папір та скло. Тепер не тільки діти, але й їх батьки долучаються до такого способу сортування. Ми намагаємось донести до дітей, що Європа починається з самого себе, зі своєї школи, з міста. А за допомогою роздільного збору сміття ми намагаємось зробити наше місто чистішим та екологічнішим, - розповіла заступник директора запорізької гімназії №31 з питань навчально-виховної роботи Оксана Колеснік.

Учасник меморандуму - підприємство «Вельтум-Запоріжжя» - підтримало ініціативу школи та надало сміттєві баки за свій рахунок.

- Наша компанія готова брати участь в проєкті, підтримувати починання молодого покоління. Співпраця з гімназією №31 є пілотним проєктом, який успішно реалізовується. Ми безкоштовно надаємо учбовому закладу контейнери та вивозимо накоплене сміття. Такими чином ми хочемо популяризувати ідею роздільного збору сміття та спонукаємо інші школи, дитсадки, лікарні долучитись до цієї ініціативи, - розповів генеральний директор підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.