Вже завтра у Запоріжжі почне працювати ще одна сучасна дитяча амбулаторія

17.12.2019 13:53

Дитяча амбулаторія №10 у Південному мікрорайоні завтра розпочне приймати маленьких пацієнтів. Медичний заклад повністю готовий до роботи. У цьому сьогодні переконався міський голова Володимир Буряк, який приїхав проконтролювати якість ремонту та готовність амбулаторії до відкриття.

Розвиток первинної медицини – один з важливих напрямків діяльності міської влади у Запоріжжі. Вже кілька років у нашому місті реалізується відповідна міська програма, яка фінансується за рахунок коштів бюджету міста. Нею передбачені оновлення медичного обладнання, закупівля санітарного транспорту, надбавки медичним працівникам первинної ланки за успішну роботу.

Однак не менш важливою складовою є створення належних умов як для перебування пацієнтів, так і роботи медичного персоналу. У рамках цієї роботи у Запоріжжі поетапно виконують капітальні ремонти, реконструкції приміщень медичних установ. У тому числі відокремлених амбулаторій, яким приділяється підвищена увага. Адже саме туди у першу чергу за допомогою звертаються десятки тисяч запоріжців.

Наголосимо, роботи виконуються у різних районах міста. Зокрема цього року відновили роботу дитяча та доросла амбулаторії по вул. Брюллова, 6 у Шевченківському районі. Капітально відремонтовано дитячу амбулаторію по вул. Карпенка-Карго у цьому ж районі. Тепер завершився капітальний ремонт ще однієї дитячої амбулаторії. Вона розташована у Південному мікрорайоні по вул. Автозаводській, 8б – дитяча амбулаторія №10 Центру ПМСД №6. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт та готовність амбулаторії до роботи.

- Переконався, що амбулаторія повністю готова до відкриття. Вже завтра вона почне приймати маленьких пацієнтів. Можна сказати, що роботи виконувалися дещо довше, ніж хотілося, але виконані якісно. Штат амбулаторії повністю укомплектований, - сказав Володимир Буряк.

В амбулаторії замінили опалення, мережі каналізації, електро- та водопостачання, встановили вентиляцію. Виконано утеплення фасаду, що дозволить значно скоротити використання енергоресурсів. Також облаштовано пандус та санвузол для дітей з інвалідністю. Проведено благоустрій прилеглої території, для зручності батьків з маленькими дітьми змонтовано навіс для зберігання дитячих візочків.

- Вважаю, що кілька років тому було прийняте правильне рішення розвивати саме первинну медицину. Адже у першу чергу запоріжці звертаються саме сюди. Нещодавно почали працювати амбулаторії на вул. Брюллова, завтра запрацює тут. Умови у цій амбулаторії створені добрі, але хотілося побажати, щоб діти менше хворіли, звертаючись сюди лише з метою профілактики, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, амбулаторія обслуговуватиме понад 7 тисяч дітей. Тут працюватимуть 8 лікарів-педіатрів. В амбулаторії є лабораторія для прийняття аналізів, кабінет для щеплень, фізіотерапевтичний кабінет. Передбачено і кабінети, у яких здійснюватимуть прийом вузькі спеціалісти, щоб батькам з дітьми не треба було їздити до лікарні. Планується, що тут згідно з графіком працюватимуть невропатолог, хірург, лор, окуліст. Для амбулаторії придбали необхідне обладнання, меблі. 

Нагадаємо, також наближаються до завершення роботи в амбулаторії по вул. Новокузнецькій, 20а.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».