На День Святого Миколая у Запоріжжі відкриють новорічне містечко

17.12.2019 16:10

Запоріжжя готується до новорічних свят. В усіх районах міста прикрашають ялинки, планують ярмарки та розважальні програми. Які святкові сюрпризи готують для містян цього року, розповіли на пресконференції, присвяченій підготовці до новорічних свят, директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов та начальник управління туризму департаменту культури і туризму Катерина Сімонова.

Цього року святкування відбудеться на декількох локаціях. Розпочнеться новорічний марафон розваг 19 грудня з традиційної щорічної акції «Святий Миколай-2020». На майданчику перед будівлею Запорізької міської ради відбудеться театралізована вистава, після якої 70 "миколайчиків" поїдуть в усі райони міста, щоб привітати зі святом дітей з обмеженими можливостями.

Також у цей день відбудеться урочисте відкриття головних новорічних ялинок міста та області. О 17.00 запалять вогні головної новорічної красуні міста на площі Маяковського. Перед цим для маленьких гостей свята влаштують інтерактивну програму. Також працюватиме будиночок Святого Миколая, де кожен зможе поспілкуватись з казковим персонажем та загадати бажання.

- Після відкриття ялинки на дітей та дорослих чекатимуть веселі розваги та майстер-класи зі створення новорічних прикрас, яскраві фотозони, виступ кавер-гурту «Z Nice Band» та творчих колективів міста. Крім того, на католицьке Різдво, 25 грудня, запрошуємо усіх бажаючих на виступ Муніципального духового оркестру, джаз-дуету та вокальної студії «Art Style», які просто неба на бульварі Шевченка представлять тематичну джазову програму, - розповів Сергій Білов.

Цьогоріч ще однією святковою локацією стане новорічне містечко на бульварі Шевченка.

- Місто дуже активно готується до новорічних свят. Локацію на бульварі Шевченка полюбляє молодь, тож її вирішили зробити більш чарівною та святковою. Зокрема там встановлять нову ілюмінацію та фотозони для дітей і дорослих, а також працюватиме невеликий новорічний ярмарок з їжею, напоями та сувенірами, - розповіла Катерина Сімонова.

Новорічне містечко на бульварі Шевченка також почне працювати з 19 грудня. Окрім святкової ілюмінації, там щоденно гратиме тематична музика, а 25 грудня на цій локації запорізькі джазові колективи представлять програму «Різдвяний джаз».