У Запорізькій школі відпрацювали план дій на випадок евакуації

17.12.2019 17:45

У запорізькій загальноосвітній школі № 55, що у Шевченківському районі, пройшли протипожежні тренування. Рятувальники з педагогами та учнями відпрацювали алгоритм дій у разі виникнення займання. Захід приурочено до «Тижня безпеки життєдіяльності дітей», що стартував у місті відучора, 16 грудня.

За легендою у триповерховій будівлі школи сталося займання. За сигналом «Увага всім!» учні разом з педагогами та працівниками школи були евакуйовані на спортивний майданчик. Тут бійці ДСНС продемонстрували свої командні вміння, зокрема вправи з пожежною драбиною, навички знешкодження полум’я і рятування людей.

- Сьогодні, згідно з наказом департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, такі тренування пройшли у всіх навчальних закладах міста, тобто у 117 школах та 140 дитсадках. Мета їх надважлива, адже завдяки цьому діти знатимуть, як діяти в разі надзвичайної ситуації. Хочу зазначити, що подібні заходи ми проводимо щорічно, учні дуже гарно організовані. От сьогодні покинули заклад за 2 хвилини, - зазначила начальниця територіального відділу освіти Шевченківського району Наталя Перепелиця.

Протипожежний стан загальноосвітньої школи № 55 було значно поліпшено. З цією метою у грудні минулого року з міського бюджету були виділені 750 тис. грн.

Як розповіла директорка ЗЗШ № 55 Вікторія Шевченко, у закладі вдалося встановити нову пожежну сигналізацію, здійснити обробку горища, перевстановити нові нерозкривні грати, а також довести до норм шляхи евакуації. Крім того, закупити нові протигази і повністю укомплектувати пожежні крани.

Загалом у загальноосвітній школі № 55 навчаються 334 учні. Крім вже згаданого навчального закладу, такі тренування пройшли й у 24 школах і 18 дитсадках Шевченківського району.