У Запоріжжі адмінкомісія покарала штрафами порушників правил торгівлі та благоустрою

17.12.2019 17:10

Сьогодні, 17 грудня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради на чолі з головою комісії, заступником директора департаменту правового забезпечення міськради Віктором Низовцевим. Він зазначив, що цього разу розглядається близько 40 протоколів.

Адмінкомісія розглядала протоколи, складені впродовж останніх двох тижнів працівниками інспекції з благоустрою міськради та органів правопорядку. Переважна частина протоколів була складена за проведення земельних та будівельних робіт без дозвільної документації. Традиційні правопорушення: люди копають ями і риють траншеї на власний розсуд, залишають після себе купи ґрунту та рештки будматеріалів, і до того ж не огороджують місця робіт, як це необхідно згідно з правилами благоустрою. В залежності від того, як порушники виправляли ситуацію, вони відбувалися у кращому випадку усним зауваженням, або ж отримували штраф до 850 гривень. Варто зауважити, що самовільно копати вглиб на території міста не варто, навіть з благородним наміром посадити дерево, тому що там можуть проходити важливі інженерні мережі та комунікації.

Кілька протоколів, складених після рейдів на проспекті Металургів та вулиці Запорізькій, стосувалися стихійної торгівлі. Після того, як суботній ярмарок на площі біля цирку втратив свій офіційний статус, рейди-перевірки тамтешньої торгівлі приносять чимало протоколів як за порушення правил торгівлі, так і за порушення правил паркування, коли власники автомобілів залишають машини на зеленій зоні. Загалом порушники-торговці приїжджають до Запоріжжя з області, тому й протоколи відповідно надсилаються за місцем їх помешкання. Нагадаємо, що передбачені штрафи за стихійну торгівлю для фізичних осіб – від 340 до 1360 гривень, і для підприємців – від 850 до 1700 гривень.

Сьогодні адмінкомісія завершила розгляд протоколу про продаж тютюнових виробів неповнолітньому, відкладений 3 грудня для з’ясування обставин. Незважаючи на добре підготовленого адвоката, продавчиня була покарана максимальним штрафом – 6800 грн.

Не зменшується кількість протоколів, складених за завідомо неправдивий виклик поліції. Наприклад, під впливом алкоголю громадянину здалося, що його домофон, який видає підозрілі звуки, заміновано. Або ж повія злякалася, що клієнти вирішили її вбити. За такі «холості» виклики порушники покарані штрафами у розмірі 119 гривень.

Максимальним штрафом у 1360 гривень адмінкомісія покарала студента-айтішника, якого схопили на гарячому, коли він клеїв на кіоск стікери з рекламою наркотичних речовин. Також штраф у 680 гривень спіткав одного з тих засмічувачів міста, які розклеюють рекламні листівки на електроопорах та під’їздах житлових будинків.