Запорізькі роботодавці зможуть скористатись послугами спеціальних консультантів

17.12.2019 17:50

Державна служба зайнятості на сьогодні діє на відкритому ринку праці, що вимагає вищої якості, надійності і конкурентоспроможності у послугах. Це спонукає до пошуку нових, нестандартних рішень, підходів та форм роботи з роботодавцями.

У серпні 2019 року був запущений пілотний проєкт «Інститут «Консультант роботодавця», що став другим етапом стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості. Очікування виправдалися, пілотний проєкт дав гарні результати, тож з початку 2020 року інститут «консультант роботодавця» вирішили запровадити по всій мережі центрів зайнятості в Україні.

Консультанти дозволять налагодити комунікацію з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів, підвищити швидкість укомплектування вакансій, оперативно налагодити співпрацю з новоствореними суб’єктами господарювання, надавати адресні послуги цільовим групам роботодавців, удосконалити систему підбору та професійного навчання безробітних для їх результативного працевлаштування.

Водночас професійні консультанти у своїй роботі застосовують елементи рекрутингу. Проводиться попередній відбір кандидатів, які максимально відповідають заявленим вимогам до вакантної посади, далі – забезпечується організація зустрічей та онлайн-співбесід претендентів із роботодавцями.

За 11 місяців 2019 року більше 9 тисяч роботодавців Запорізького регіону надали інформацію про наявність майже 48 тисяч вільних робочих місць. З них 96,7% вже  укомплектували за допомогою служби зайнятості.