У 2020 році продовжиться розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя»

18.12.2019 18:42

Наступного року в Запоріжжі продовжиться реалізація міської програми розвитку аеропорту. Бюджетні кошти спрямують на приведення летовища до міжнародних норм у сфері авіації.

Для того, щоб повітряні ворота міста відповідали міжнародним стандартам, у бюджеті 2020 року передбачені кошти у розмірі 271 мільйона гривень. Зокрема навколо аеропорту встановлять огородження та системи контролю периметру і побудують нові зовнішні мережі водопостачання та каналізації. На це планується спрямувати 62 мільйони гривень.

Крім того, наступного року завершать встановлювати світлосигнальне обладнання та радіотехнічні системи навігації, необхідні для безпечних польотів. Для цього з міського бюджету виділять майже 46 мільйонів гривень. Також профінансують виконані цього року роботи з ремонту злітно-посадкової смуги у розмірі 150 мільйонів гривень.

Нагадаємо, реалізація програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розпочалася за ініціативи міського голови Володимира Буряка у 2016 році. За цей час була капітально відремонтована злітно-посадкова смуга, незабаром почне роботу новий пасажирський термінал, відкриваються нові рейси. За 11 місяців поточного року запорізький аеропорт вже впевнено перейшов відмітку в 400 тисяч пасажирів та перевищив минулорічний рекорд.