У Запоріжжі буде розвиватись мережа муніципального громадського транспорту

18.12.2019 18:22

Депутати міської ради підтримали виділення 538 мільйонів гривень для фінансування КП «Запоріжелектротранс». Зазначені кошти будуть спрямовані на забезпечення стабільного функціонування комунального підприємства, продовження оновлення його рухомого складу та виконання умов договорів фінансового лізингу, укладених у минулих роках.

У Запоріжжі продовжиться реалізація міської програми оновлення комунального громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Завдяки програмі за кілька років було придбано 95 великих автобусів, відкриті нові маршрути, які з’єднують спальні райони з центром міста, впроваджено програму «Запорізький трамвай», придбано 13 європейських трамваїв, продовжується і капітальний ремонт рухомого складу. У 2019 році місто отримало 5 сучасних тролейбусів з автономним ходом, які вже перевозять пасажирів. Також за кошти бюджету міста придбані європейські тролейбуси.

У 2020 році загальна сума фінансування КП «Запоріжелектротранс» складе 538 мільйонів 722 тисяч гривень. З них 250 мільйонів спрямують на заробітну плату працівників та інші видатки, що забезпечують належну та безпербійну роботу підприємства. Понад 110 мільйонів підуть на лізингові внески.

За словами генерального директора КП "Запоріжелектротранс" Юрія Папача, в 2020 році заплановано збирання ще чотирьох «Запорізьких трамваїв» та отримання трьох європейських тролейбусів. Також місто планує отримати електробуси.