У Запоріжжі продовжать закуповувати нове обладнання та ремонтувати медичні заклади

18.12.2019 16:57

Сьогодні, 18 грудня, депутати міської ради проголосували за виділення коштів на функціонування міської програми охорони здоров'я.

У сфері охорони здоров'я міста Запоріжжя функціонують 31 медична установа та підприємства, серед яких - 12 лікарень надання стаціонарної допомоги дорослим і дітям, 3 пологових будинки, 8 центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, 6 стоматологій. Для того, щоб медична допомога населенню Запоріжжя надавалася якісно і в повному обсязі, діє міська програма «Охорона здоров'я міста Запоріжжя на 2019-2021 рр.».

У 2020 році на її реалізацію з бюджету міста планується виділити 467 млн 195 тис. грн. Кошти будуть спрямовані на забезпечення хворих лікарськими засобами та виробами медичного призначення, організацію роботи пунктів невідкладної допомоги, фінансування комунальних некомерційних підприємств, капітальні ремонти приміщень та обладнання, придбання нового устаткування, створення єдиного інформаційного центру медичних закладів.

Зокрема для забезпечення хворих на рідкісні (орфанні) захворювання лікарськими засобами, спеціальним харчуванням та медичними виробами спрямують 14,1 мільйонів гривень. Майже 5 мільйонів - на допомогу хворим з пересадженими органами. На закупівлю виробів медичного призначення для інвалідів та дітей-інвалідів у 2020 році виділять 12 мільйонів гривень. На відшкодування вартості інсулінів та цукрознижуючих препаратів хворим на цукровий діабет - 9 мільйонів гривень.

На утримання, поточні ремонти та заробітні плати, пільгові пенсії та медикаменти комунальних некомерційних підприємств вторинної ланки планується спрямувати 381 млн 660 тис. грн. На організацію роботи пунктів невідкладної медичної допомоги у 2020 році у бюджеті міста закладено 9 млн 650 тис. грн. 13,6 мільйонів спрямують на реконструкцію будівель та інженерних мереж, ще на 7,1 мільйони гривень профінансують капітальні ремонти. Також на суму 28,1 млн грн планується придбати нове медичне устаткування довгострокового користування.

Депутати підтримали запропоноване фінансування заходів програми.