Програма розвитку інфраструктури та благоустрою Запоріжжя профінансована майже на 900 мільйонів гривень

18.12.2019 17:40

На бюджетній сесії міської ради депутати підтримали виділення 894 мільйонів гривень на реалізацію міської програми розвитку інфраструктури та благоустрою Запоріжжя.

Майже 489 мільйонів спрямують на дорожнє господарство (утримання та експлуатація доріг і мостів, проведення капітальних та поточних ремонтів доріг і тротуарів, будівництво та проєктування майданчиків вагового контролю). 40 мільйонів - на організацію дорожнього руху: нанесення дорожньої розмітки, будівництво та реконструкцію світлофорних об’єктів тощо. 95 мільйонів гривень - на утримання та поточний ремонт освітлення, і 69,5 млн - на озеленення міста та догляд за зеленими насадженнями. Для утримання парків, скверів, міських пляжів, фонтанів та забезпечення їх функціонування – спрямують 30 мільйонів гривень. На благоустрій міських кладовищ та ритуальне обслуговування – ще 15 мільйонів.

Зазначимо, саме благоустрій запоріжці обрали одним із пріоритетних напрямків розвитку міста у межах соціологічного опитування «Формуємо бюджет разом!», проведеного за ініціативи Володимира Буряка.

Продовжиться у 2020 році і реалізація міської програми відновлення інфраструктури приватного сектора. Видатки, передбачені на її реалізацію у наступному році, становлять 25 мільйонів гривень. З них 22 мільйони підуть на дорожнє господарство і 3 мільйони на розвиток зовнішнього освітлення.

Також депутати проголосували за внесення змін до програми розвитку велоінфраструктури міста Запоріжжя. Так, 8,7 млн гривень із міського бюджету будуть спрямовані на будівництво нових велодоріжок на Набережній магістралі.