Депутати затвердили програму будівництва сміттєзбиральних майданчиків

18.12.2019 21:04

На сесії міськради затвердили зміни до програми будівництва сміттєзбиральних майданчиків для твердих побутових відходів та їх роздільного збору. Метою програми є зменшення шкоди від сміття для довкілля.

Згідно з затвердженою програмою плануються наступні заходи:

  • встановлення та відновлення контейнерних майданчиків для збирання побутових відходів. Контейнерні майданчики мають бути розташовані на спеціально відведених майданчиках. Вони повинні бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортивних майданчиків і від місць відпочинку на відстань не менш 20 і не більш 100 м. Майданчики повинні бути відкритими, зручними для під’їзду спецтранспорту з вивезення ТПВ, мати водонепроникне покриття;
  • створення та облаштування відповідних місць для складання великогабаритних та ремонтних відходів;
  • забезпечення Запоріжжя контейнерами для ТПВ, призначених для використання під час проведення масових заходів.

Для мешканців багатоквартирних та індивідуальних будинків впровадження роздільного збору відходів буде безкоштовним. Витрати перевізників на організацію роздільного збору, а саме купівлю контейнерів, встановлення контейнерних майданчиків, купівлю спецавтотранспорту, затрати на перевезення та сортування буде покриватися за рахунок вартості вторинної сировини.

Реалізація програми матиме такі позитивні наслідки: легалізацію всіх контейнерних майданчиків для ТПВ; запобігання утворенню несанкціонованих звалищ за допомогою створення відокремлених, визначених місць для складування великогабаритних та ремонтних відходів; поліпшення ситуації з вивозу побутових відходів у Запоріжжі.