Профільна депутатська комісія внесе пропозиції щодо вирішення питання з торгівлею біля цирку

18.12.2019 14:12

Питання «стихійної» торгівлі поблизу цирку сьогодні стало темою обговорення на сесії міської ради. У результаті профільна депутатська комісія з питань торгівлі отримала доручення разом з департаментом надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради внести пропозиції щодо вирішення цього питання.

Торгівля на майданчику біля цирку – саме це питання сьогодні обговорили на початку сесії міської ради. Відзначалося, що його потрібно вирішити, навівши на цій ділянки порядок. Адже вимоги до міської влади з цього приводу регулярно надходять від СБУ, Національної поліції, Держпродспоживслужби, голови Запорізької обласної державної адміністрації. У листах відзначається, що реалізація продуктових товарів біля цирку несе загрозу здоров’ю людей. Міській владі запропоновано вжити дієвих заходів для розв’язання цієї проблеми.

- Ніхто не проти ярмарку. Свого часу було прийняте рішення виконкому про організацію там тимчасового ринку, для того щоб навести лад. Однак регулярно надходять листи від різних служб щодо необхідності припинення торгівлі на цій ділянці. Тобто питання якось потрібно вирішувати, - сказав Володимир Буряк.

Під час виступів на сесії депутати міської ради висловили низку пропозицій з цього приводу. Деякі виступаючі відзначали, що на ринках міста достатньо вільних місць, тому потреби у торгівлі біля цирку немає. Наголошувалося, що серед торгуючих багато перекупників, які торгують бананами, цитрусовими та іншим. До того ж реалізується м’ясна, рибна продукція, яка не проходить жодних перевірок. Прозвучала і пропозиція розглянути варіанти перенесення цієї торгівлі на інше місце, з організацією там ринку.

Голова спілки промисловців та підприємців «Потенціал» Олександр Головко наголосив, що будь-яка підприємницька діяльність має здійснюватися у рамках законодавства. Проблему торгівлі біля цирку необхідно вирішувати, адже є відповідні вимоги різних державних служб. Разом з тим необхідно знайти варіант, який влаштує різні сторони.

Депутати також звернулися за роз’ясненнями щодо питання боротьби зі «стихійною» торгівлею до начальниці управління патрульної поліції у Запорізькій області Світлани Михайловської, яка виступала на сесії. У відповідь вона наголосила, що на даний момент у правоохоронців є важливіші завдання, у першу чергу пов’язані з боротьбою з тяжкими злочинами. Тому головна увага зосереджується саме на цій роботі.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що торгівля біля цирку з самого початку замислювалася як торгівля місцевою сільськогосподарською продукцією. До того ж продукція має проходити необхідні перевірки.

- Давайте приймемо таке рішення. Надамо доручення, гадаю, від всього депутатського корпусу, профільній депутатській комісії разом з депутатом Олександром Кобзарюком, департаментом розвитку підприємництва внести пропозиції щодо вирішення питання, реалізації заходів для того, щоб навести на цій ділянці порядок. Адже у залі від депутатів прозвучали різні думки з цього приводу. Розглянемо ці пропозиції на наступній сесії міської ради, - сказав Володимир Буряк.