У Запоріжжі депутати затвердили кошторис на підтримку молоді та розвиток фізичної культури і спорту

18.12.2019 17:32

На сьогоднішній сесії депутати міської ради виділили кошти на програми «Фізична культура і спорт», «Програма фінансування заходів з питань сім’ї та молоді» та «Міська програма підтримки обдарованої молоді Запоріжжя».

Так, на розвиток фізичної культури та спорту в місті планують виділити 41 мільйон гривень. 1,1 мільйон гривень спрямують на проведення районних та міських заходів з видів спорту, де братимуть участь усі верстви населення. Виділять фінансування у розмірі 9,5 мільйонів гривень на проведення навчально-тренувальних зборів та відряджень учасників на змагання. Крім того, тренерам-викладачам міських ДЮСШ планують підвищити оклади. Для цього в міському бюджеті на наступний рік передбачені 11,7 мільйонів гривень.

На оновлення матеріально-технічної бази - інвентар для шкіл та форму для спортсменів - буде виділено 2,5 мільйонів гривень. Також кошти будуть виділені на реконструкцію роздягалень та душових ДЮСШ «Салют» та роботу КП «Міський футбольний клуб «Металург».

На заходи з питань сім’ї та молоді у наступному році передбачено 2,9 мільйонів гривень. Кошти підуть на проведення міських заходів, створення умов для патріотичного, творчого, інтелектуального розвитку молоді, змістовне дозвілля сімей.

3,6 мільйонів гривень з бюджету у 2020 році планують витратити на підтримку обдарованої молоді, зокрема виплати премій 630 молодим вченим, студентській та учнівській молоді. Крім того, 1,2 млн грн з бюджету 2020 року спрямують на надання пільгових кредитів на придбання житла молоддю.