Вихованців Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації привітали з Днем Святого Миколая

18.12.2019 17:50

У Запоріжжі вітають дітлахів, які стоять на обліку в міській службі у справах дітей. Так, днями працівники служби вже привітали вихованців дитячого будинку «Надія», де перебувають 17 запорізьких дітей. Сьогодні з подарунками приїхали до дітей обласного центру соціально-психологічної реабілітації.

У Запорізькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації перебуває 67 дітей, серед яких 46 - з міста Запоріжжя. Сьогодні до них приїхали представники служби у справах дітей, щоб привітати з Днем Святого Миколая. Дітям привезли солодкі подарунки, набори для творчості, спортивний інвентар. Щоб віддячити за подарунки, вихованці підготували для гостей танцювальні номери і театралізовані вистави.

- Тут перебувають діти, які залишилися без батьківського піклування, але їх статус ще не визначений. Ми працюємо над тим, щоб або повернути їх у біологічну сім'ю, або, якщо у нас нічого не вийде, будемо подавати позов на позбавлення батьківських прав. Наше завдання перед новорічними святами - охопити якомога більше дітей, щоб кожен відчув себе потрібним, щоб у кожного з'явився святковий настрій, - розповіла начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Далі працівники служби у справах дітей поїдуть у дитячий будинок «Сонечко», щоб подарувати іграшки. Також для дітей, які стоять на обліку в службі, підготували святковий захід у міському Палаці творчості, який відбудеться завтра. Діти, які опинилися в складних життєвих умовах, побувають в цирку.

Подарунки та заходи організовані за рахунок міського бюджету в межах програми «Діти Запоріжжя» на 2019-2021 рр.

Всього в Запоріжжі на обліку стоїть 1079 дітей, позбавлених батьківського піклування, 594 дитини перебувають у складних життєвих обставинах.