Бюджет Запоріжжя на наступний рік склав понад 7,9 млрд гривень

18.12.2019 19:20

На сесії міськради депутати затвердили бюджет міста на 2020 рік. Більша частина бюджету Запоріжжя у 2020 році буде спрямована на фінансування захищених статей. Значна увага буде приділена програмам соціального захисту. За словами міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, фінансування жодної такої міської програми зменшене не буде.

У 2020 році бюджет міста буде дефіцитним. Доходи складуть майже 7,5 млрд гривень, видатки – 7,9 млрд. грн. Бюджет розвитку – 1,5 млрд гривень.

Бюджет наступного року майже на мільярд менший за показники 2019-го. Втім, незважаючи на це, усі соціально орієнтовані програми будуть профінансовані в повному обсязі.

На освіту місто спрямує 2,6 млрд гривень. Для функціонування і розвитку системи охорони здоров’я у місті Запоріжжі визначена сума 473 мільйони гривень.

По галузі культури видатки становитимуть 97,8 млн гривень, на фізичну культуру і спорт – 124 млн гривень. 152 мільйони спрямують на соціальний захист та соціальне забезпечення.

На галузь ЖКГ в цілому передбачено майже 2,2 млрд гривень. З них 895 млн гривень програма утримання та розвитку житлового подарства, понад 1,1 млрд гривень - благоустрій та розвиток інфраструктури міста.  

На транспортну галузь спрямують 811 мільйонів.

На виконання програми використання депутатського фонду передбачено 64 мільйони гривень. Кожен депутат міської ради має право розподілити кошти в сумі 1 мільйон гривень. Не більше ніж 40% від зазначеної суми депутати можуть спрямовувати на фінансову допомогу громадянам міста, які опинилися в скрутній ситуації.