Шевченківський район відзначив своє 57-річчя

18.12.2019 18:05

Урочистості на честь святкування річниці утворення Шевченківського району відбулись у великій залі місцевої райадміністрації. На захід завітали представники виконавчого комітету Запорізької міської ради, АТ «Мотор Січ», депутати міської та обласної рад, а також керівники місцевих підприємств, установ та організацій.

Шевченківський район має великий промисловий потенціал. Тут розташувались чимало підприємств з високотехнологічним виробництвом. Об’єми промислового виробництва та роздрібного товарообігу залишаються стабільними. На частку Шевченківського району припадає 17% усієї реалізованої промислової продукції міста Запоріжжя. Робота промислового комплексу, галузі обслуговування сприяли зростанню заробітної плати.

Велика увага в районі приділяється ремонту внутрішньоквартальних доріг. За останні чотири роки відремонтовано понад 100 тисяч кв. м внутрішньоквартальних доріг на суму понад 34 млн грн. Зокрема лише у 2019 році - на площі понад 20 тисяч кв. м. За рахунок коштів громадського бюджету виконано ремонт внутрішньоквартальної дороги по вул. Військбуд в районі будинків 72-99 на площі 1250 кв. м. На площі понад 14 тисяч кв. м відремонтовано дороги приватного сектора, тротуари - на площі понад 7 тисяч кв.м.

За дорученням міського голови Володимира Буряка, до якого звернулися мешканці, частково виконані роботи з капітального ремонту дороги приватного сектора по вул. Єрмака, нанесено дорожню розмітку на площі понад 3 тисячі кв. м. Виконувались роботи з капітального ремонту, будівництва та реконструкції мереж зовнішнього освітлення. Завершено реконструкцію парку ім. Клімова.

Голова Шевченківської районної адміністрації Федір Маєр привітав усіх з днем народження району і наголосив, що район стрімко розвивається та продовжує впевнено крокувати у майбутнє.

Під час заходу було урочисто присвоєно звання «Почесних громадян Шевченківського району» директору КНП «Міська лікарня №2» Олексію Алімпієву та голові первинної профспілкової організації Профспілки авіабудівників України у ПАТ «Мотор Січ» Михайлу Трушу.

Нагрудними знаками «За заслуги перед Шевченківським районом» нагороджені директорка дитячого парку «Запорізький міський ботанічний сад» Тамара Єрьоміна, генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач та заступник голови первинної профспілкової організації Профспілки авіабудівників України у ПАО «Мотор Січ» Сергій Лоцман.

За вагомий особистий внесок у розвиток району, активну участь у громадському житті грамоти та подяки районної адміністрації отримали представники підприємств, установ та організацій.

Приємним завершенням святкувань став концерт за участі творчих колективів Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району, соліста народного естрадного вокалу «Соната» Олексія Фокіна, керівника «Народного художнього колективу» української пісні «Терниця» Олексія Кірєя. Також була презентована виставка малюнків «Мій улюблений Шевченківський район» та відзначені переможці творчого конкурсу.