Благоустрій міста, розвиток аеропорту та інші пріоритети бюджету Запоріжжя-2020

18.12.2019 17:00

Бюджет Запоріжжя вже традиційно буде соціально спрямованим. Наступного року не планується скасовувати жодну програму соціального захисту. Буде передбачене фінансування захищених статей. Разом з тим багато уваги буде приділено благоустрою міста, розвитку громадського транспорту. Адже важливість реалізації цих програм відзначають запоріжці. На цьому наголосив міський голова Володимир Буряк під час сесії Запорізької міської ради.

Продовжується проведення 46-ї сесії Запорізької міської ради. До порядку денного внесено близько 80 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Більшість з них – бюджетні програми на 2020 рік. Також планується затвердити бюджет міста на наступний рік. Перед початком розгляду проєктів рішень міський голова Володимир Буряк зупинився на ключових показниках бюджету-2020, а також запланованих новорічних та різдвяних заходах.

Міський голова нагадав, що святкові заходи у Запоріжжі стартують вже 19 грудня. Заплановане відкриття міської новорічної ялинки, запалає вогнями нова святкова ілюмінація на бульварі Шевченка. Відбуватиметься святкування і на площі Фестивальній, де місто, зокрема, надало дозвіл на відкриття ковзанки.

- Бюджет міста буде дефіцитним. У той же час у нас є варіанти для зменшення цього дефіциту протягом року. Наголошую, що жодної соціальної програми у бюджеті наступного року ми не скасовуємо. Важливо, що при формуванні бюджету була врахована думка запоріжців, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що серед пріоритетних напрямків 2020 року визначена реалізація програм благоустрою міста, розвитку громадського транспорту. Приділять увагу і такому стратегічному об’єкту як запорізький аеропорт.

- Наприкінці цього року завершимо будівництво терміналу. Потім 2-2,5 місяці на введення його в експлуатацію, щоб вже у березні термінал запрацював у повному обсязі. З усіма тими додатковими напрямками, які ми плануємо відкрити наступного року, - зазначив Володимир Буряк.